ståmatta på jobbet

5 skäl till att satsa på en ståmatta på jobbet

På arbetsplatsen är det viktigt att inreda med tanke på ergonomi. Detta oavsett om du jobbar hemma eller på ett vanligt kontor. Idag är det många arbetsgivare som är väl medvetna om vikten av bra möbler för medarbetare. Men många missar hur bra det kan vara att ha en ståmatta till skrivbord. Vi tar en titt på 5 anledningar till att inte missa denna matta…

  1. En ståmatta är bra för knän och rygg

Istället för att stå på ett hårt golv kan du ha en rektangulär eller rund matta under fötterna. Till skillnad från en vanlig matta som du har i ditt hus så är en ståmatta gjord för att ge dig extra stöd då du står länge.

Om du jobbar med ett skrivbord du höjer och sänker så är det ganska troligt att du kommer att stå i en viss ställning under längre stunder. Då kan en mjuk och ergonomisk matta vara precis vad som ska till för att dina knän och din rygg inte ska ta skada.

  1. Skönt att ta av sig skorna

Om du har en matta under ditt skrivbord kanske du känner dig mer benägen att ta av dig skorna. Det är verkligen inte dumt att lufta fötterna lite under dagen. Om du jobbar på en arbetsplats med andra medarbetare så kanske ståmattan känns som en god anledning till att ta av skorna utan att detta verkar märkligt.

  1. Få lite zon-terapi

Det finns fina ståmattor som även har ytor med taggar och annat som du kan trycka och gnida dina fötter mot. På så vis kan du få zon-terapi på jobbet! Det här är dock något som inte passar alla. Om du tycker att det är obehagligt att stå på spikar så är det antagligen bättre att du satsar på en vanlig ståmatta av mjukt gummi och tyg.

  1. Bli motiverad till att stå upp

Felaktigt stående kan faktiskt till sist leda till arbetsskada. Detta trots att du ju står upp för att motverka att detta sker! Din arbetsgivare har ett ansvar men du måste ju själv använda de redskap du får. Om du har ett bord som går att höja så gäller det att du motiverar dig själv till att utnyttja möjligheten.

Med en ståmatta under bordet så påminns du om att du kan ställa dig upp och då ökar chansen för att du gör det. Det är bra för din hälsa!

  1. Det ser fint ut!

Det finns goda skäl till att en barnmatta eller vardagsrumsmatta ofta är rund och det är också något vi kan se vad gäller ståmattor. Den runda formen är fin och estetisk. Den skapar en effekt av design och stil på din arbetsplats. Det är också en god anledning till att välja en rund ståmatta eller åtminstone en modell med ett fint mönster och färg du tycker om!

mönster och färg
Välj ett mönster du gillar!